Wonderful woodcraft from Norway…

De Noorse Anders Gjengedal maakt de meest prachtige producten van hout. Als kind leerde hij de beginselen van houtbewerken bij zijn grootvader die kastenmaker van beroep was. In 2015 is hij zijn eigen bedrijf Løvfall begonnen, genoemd naar het vallen van de bladeren in de herfst.

Zijn liefde voor hout vind je terug in de mooie voorraadpotten van gedraaid essenhout. De potten zijn verkrijgbaar in onbehandeld hout of bewerkt met de traditionele Japanse Shou Sugi Ban methode waarbij het hout door het verkolen diepzwart van kleur wordt, maar de nerven zichtbaar blijven.

Naast deze unieke potten zijn in de shop ook heel mooie ringen van jeneverbes of kersenhout, schalen en lepels te vinden. Hoog op mijn wensenlijstje staan het kopje van berkenhout en de eerder genoemde voorraadpot van onbehandeld essenhout (met en zonder lepel).

Volg het proces van het ontwerpen en maken van nieuwe producten, maar ook prachtige foto’s van het Noorse landschap op Instagram of breng een bezoekje aan de online shop.

Ash canister - Loevfall Norway

Burned canister - Loevfall Norway

Cup birch - Loevfall Norway

Wooden ring - Loevfall Norway

Wood canister with spoon - Loevfall Norway

credit

design: Anders Gjengedal | Løvfall

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.