When IKEA meets HAY | The YPPERLIG collection, a match made in heaven…

Bij de presentatie van de IKEA Catalogus 2018 op 10 augustus 2017 mochten we al enkele stukken van de YPPERLIG collectie bewonderen. De tijdloze basics hebben de kenmerkende materialen, kleuren en vormen van het Deense HAY behouden; simpel, functioneel maar ook gewoon heel mooi.

Favoriet van HAY is de YPPERLIG stoel. In slechts 30 seconden giet men het vloeibare plastic in de juiste vorm, met als resultaat een sterke, maar lichte en heel mooi vormgegeven stoel. Men was zo content met het resultaat dat van dit model een eetkamer- èn loungestoel in de collectie is opgenomen.

Een eettafel is tegenwoordig geen praktische tafel meer waar alleen aan gegeten wordt en mag ook zeker gezien worden. Een echte aanwinst voor je huis is de YPPERLIG tafel met een blad van lichtgekleurd essenfineer, massief houten poten en een zwart metalen onderstel.

In de collectie vind je ook bijzondere woonaccessoires zoals de spiegels in donkerrood, groen of wit voorzien van een metalen rand en een bakje voor kleine rommeltjes, de grillig gevormde kandelaars en dienbladen met een print van ruiten of blokken. Op textielgebied enkele heerlijke zachte plaids in grijs en twee tinten groen en kussens in warme kleuren.

Mijn favorieten? Heel mooi vind ik de sofa/slaapbank bekleed met een lichtgrijze stof en voorzien van slanke ronde poten van beukenhout. Het eerder genoemde plaid, een grijs exemplaar ligt hier al quasi nonchalant op de bank en het YPPERLIG blik in een mooie vergrijsde groene kleur om je bureau stijlvol op te ruimen. Wat zijn jouw favorieten?

credit

1 t/m 7 IKEA Nederland

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.