Untouched by time | Iconic Cylinda line celebrates anniversary with ocean inspired colours…

Wat begon met een simpele tekening op een servet tijdens een familiediner is uitgegroeid tot het hart van de Stelton collectie. De klassieke Cylinda lijn is in 1967 gelanceerd met als filosofie “goed design zou beschikbaar moeten zijn voor iedereen”. Nu, 50 jaar later, zijn deze prijswinnende ontwerpen wezenlijk onderdeel geworden van het DNA van Stelton.

Verfijnd en tijdloos zijn woorden welke kenmerkend zijn voor de ontwerpen van de Deense designer Arne Jacobson. Arne Jacobson liet zich niet beperken tot architectuur, maar ontwierp ook meubels, verlichting en interieurs tot de deurknoppen aan toe. Dit maakte deel uit van zijn holistische benadering om een project in zijn geheel te ontwerpen. Wat echter niet zo bekend is, is zijn passie voor schilderen en interesse in de natuur.

Ter ere van de 50ste verjaardag van deze serie en als hommage aan zijn liefde voor kleur is een deel van de Cylinda lijn nu uitgebracht in prachtige kleuren geïnspireerd door de zee. De sterke silhouetten van roestvrij staal hebben een coating gekregen in zachte kleuren als ocean blue, dusty teal, powder en smokey blue. On my wishlist!

Anniversary Cylinda - Stelton - tea

Anniversary Cylinda - Arne Jacobson - Stelton

Anniversary Cylinda - Stelton - ive bucket

Anniversary Cylinda - Stelton - coffee

Anniversary Cylinda - Stelton - water

credit

1 t/m 5 Stelton

2 Comments

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.