Sustainable design | Casual clay by Christel Thue…

Christel Thue Høgsted is in 2015 op het Deense CO2 neutrale eiland Samsø begonnen met het werken met klei. Haar studio Christel Thue is inmiddels verplaatst naar Kopenhagen waar zij op een nog steeds verantwoorde wijze klei vormt tot bijzonder servies.

Het servies is ontworpen voor simpele, maar gezellige maaltijden met goede vrienden. De filosofie achter de producten is het creëren van mooie functionele objecten die een kleine impact hebben op de aarde. Het idee is om de hoeveelheid objecten die wij bezitten te verminderen en te kiezen voor een klein aantal duurzame, natuurlijk geproduceerde items.

Haar collectie wordt gemaakt van een mix van drie verschillende kleuren klei waardoor grafische vormen ontstaan. De klei wordt daarna gevormd tot borden, schalen en kleine gebruiksvoorwerpen. De klei die overblijft wordt weer gebruikt voor nieuwe producten waardoor niets wordt verspild. Alle items worden met de hand gemaakt en krijgen hierdoor kleine subtiele imperfecties. I love it

Volg Christel Thue op instagram of breng een bezoek aan haar webshop en geef jezelf (of iemand anders) een verantwoord cadeau.

ceramics-by-christel-thue

ruth-4-bowl-by-christel-thue

snack-plate-5-by-christel-thue

snack-plate-3-by-christel-thue

cake-plate-8-by-christel-thuecredit

1 t/m 5 design: Christel Thue Høgsted

 

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.