Summer vibes | Slow down and enjoy your coffee…

Afgelopen weken konden we in ons kikkerlandje genieten van zeer tropische dagen. Gelukkig is de ergste hitte er inmiddels vanaf en heeft de tuin ook weer kunnen genieten van enkele verfrissende plensbuien. Of het buiten nu warm of koud is, mijn favoriete drankje is toch wel koffie. Ik heb een Nespresso apparaat wat mij op alle uren van de dag voorziet van een verkwikkend kopje, maar ik heb ook een glazen koffiepot voor ouderwetse slow coffee.

Slow coffee mag dan trending zijn, mij doet het altijd denken aan vakanties op de camping waarbij je ’s ochtends vroeg in pyjama met je slaaphoofd heet water op het filter staat te gieten en rustig afwacht tot de koffie is doorgelopen. Brings back memories…

Koffiemakers voor slow coffee zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklasse.Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Nieuw bij IKEA is de HÖGMODIG, een basic koffiepot van hittebestendig helder glas met een filter van roestvrij staal. Ideaal om de dag langzaam te starten. Gaat je voorkeur bij warm weer liever uit naar een verkoelend drankje? Zet dan extra sterke koffie en laat deze afkoelen in de koelkast, voeg na het afkoelen ijsklontjes en naar wens (kokos)melk, suiker of een andere zoetstof toe, kek papieren rietje erbij en geniet. Fijne zondag!

 

Houten tafel met koffiemaker voor slow coffee en glazen met ijskoffie - via Accessorize your Home

Vaas wilde bloemen met glazen ijskoffie en een slow coffee maker van IKEA - via Accessorize your Home

Planken in de keuken vol met keukenservies en een vijgenboompje in een terracotta pot - via Accessorize your Home

 

credit:

1 t/m 3 IKEA Livet Hemma | Styling Linnea Salmén Photography Ragnar Ómarsson

 

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.