Storage and organize | Serious shelving, Scandinavian style…

Hoewel ik graag een vintage kastje meeneem uit de kringloopwinkel lonk ik ook naar mooie strakke opbergkasten. Vooral de modulaire exemplaren waarbij je iets heel eigens creëert zou ik graag een mooi plaatsje geven in mijn huis.

Een prachtig exemplaar is het Vivlio Shelf System ontworpen door Included Middle voor het Deense Skagerak. Dit modulaire systeem is opgebouwd uit een stalen constructie in goud, zwart of onbehandeld metaal en kun je aanvullen met planken met een opstaande rand in blank, zwart gelakt of lichtblauw gelakt hout. Je kunt de planken ook omgekeerd bevestigen waardoor je dingen kunt tentoonstellen of juist verbergen.

Stacked, het modulaire systeem van Muuto, is ontsproten aan het brein van de Vlaamse Julien de Smedt. Een opbergsysteem bestaande uit open en gesloten vakken of vakken voorzien van een deur waardoor je oneindig veel mogelijkheden hebt om je eigen kast samen te stellen. De houten vakken worden met metalen clips aan elkaar bevestigd. Op de website van Muuto kun je heel handig met de configurator je eigen kast ontwerpen.

Het modulaire systeem waarmee het allemaal begon en wat ik echt onweerstaanbaar vind is het Royal System van Poul Cadovius. Ontworpen in 1948 en toen een heel bijzondere kast vanwege de vele mogelijkheden en het feit dat de kast een heel lichte uitstraling heeft. Je kunt online diverse vintage opties vinden, maar het Deense DK3 heeft het Royal System opnieuw uitgebracht in een iets moderner jasje. Het systeem is bijvoorbeeld verkrijgbaar in gezeept of geolied eiken met een ophangsysteem in messing. What’s not to love?

Vivlio shelf system - Included Middle - Skagerak DK

Vivlio shelf system ash - Included Middle - Skagerak DK

Stacked - Julien de Smedt - Muuto DK

Stacked close up - Julien de Smedt - Muuto DK

Royal System - Poul Cadovius - DK3

Royal System oak - DK3

credit

1 + 2 Skagerak Denmark | 3 + 4 Muuto | 4 + 6 DK3

1 Comment

  1. Vind het echt een geweldig stijltje, heel clean. Persoonlijk vind ik het altijd lastig om mijn interieur nog clean te houden.

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.