SSM Smålands Skinnmanufaktur | From Småland with love…

Hoe mooi zijn de producten van de Zweedse design studio SSM Smålands Skinnmanufaktur? Hillevi Magnell (designer) en Johan Stockhem (productie manager) zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerp en produceren van deze prachtige handgemaakte producten. De items worden gemaakt van natuurlijke materialen als hout en leer welke door dagelijks gebruik een unieke en warme uitstraling krijgen. De producten worden gemaakt van materialen van hoge kwaliteit, zodat ze een leven lang mee kunnen gaan.

SSM Smålands Skinnmanufaktur heeft voor Granit een kleine collectie voor de hal ontworpen met onder andere een kapstok, losse haken en een bankje gemaakt van essenhout en leer.  Een win-winsituatie voor beide partijen. Voor Granit een unieke collectie door het gebruik van lichte materialen en natuurlijke kleuren in tegenstelling tot de huidige robuuste industriële producten en voor SSM Smålands Skinnmanufaktur de mogelijkheid om te leren van de kennis en ervaring van Granit.

Ikzelf ben head over heels verliefd geworden op de Shelf, mat gelakt essenhout in combinatie met plantaardig gelooid naturel leer. De wijze waarop het leer aan de plank bevestigd is, geeft de Shelf een heel bijzondere uitstraling. Ook de Hanger Double is een aanwinst voor je interieur en is ook zonder kledingstuk een echte eye-catcher.  En wat dacht je van de Stool, Bench en het Daybed? Een essenhouten frame met handgedraaide poten met een zitting van gevlochten stroken leer in naturel of donkerbruin. Deze Zweedse design studio heeft duidelijk oog voor detail. Bekijk al dit moois op hun website en volg de laatste ontwikkelingen op instagram.

Shelf - SSM 47 - SSM Smalands Skinnmanufaktur

Double hanger - SSM 1 - SSM Smalands Skinnmanufaktur

Daybed - SSM 48 - SSM Smalands Skinnmanufaktur

Bench - SSM 15 - SSM Smalands Skinnmanufaktur

Hat rack - SSM 14 - SSM Smalands Skinnmanufaktur

 

credit

1 t/m 5 SSM Smålands Skinnmanufaktur | Styling: Elin Kickén, Evalotta Sundling | Photography:  Emily Laye

 

 

1 Comment

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.