Scandinavian simplicity | The new BJÖRKSNÄS 2018 collection by IKEA…

Vorig jaar was mijn absoluut favoriete item van IKEA de STOCKHOLM 2017 rotan kast (en ik ben één van de gelukkigen die er één heeft weten te bemachtigen) en voor 2018 maakt de nieuwe BJÖRKSNÄS collectie een grote kans.

In een eerdere blogpost over de nieuwe 2018 producten van IKEA schreef ik al iets over deze collectie. De ladekast en het nachtkastje zijn inmiddels verkrijgbaar in Nederland, het bed wordt in juni 2018 verwacht. Wat is er nu zo bijzonder aan deze collectie?

Het bed en de kastjes zijn praktisch met eenvoudige uitstraling, kortom echt Scandinavisch design. Logisch want de designers Knut en Marianne Hagberg hebben zich laten inspireren door hun Zweedse achtergrond en de realiteit van het dagelijks leven. Belangrijke kenmerken zijn de afgeronde vormen, mooie houtverbindingen en leerdetails. De berkenhouten meubels hebben een strakke en luchtige uitstraling en door de afmetingen passen ze in veel verschillende ruimtes.

De nieuwe BJÖRKSNÄS collectie bevat klassieke meubels die door de vorm en het materiaal lang mee gaan en waar je niet snel op uitgekeken raakt. En daar houd ik dus van, mooi design gemaakt van natuurlijke materialen met een tijdloze uitstraling. What’s not to love?

 

Kasten en bed van afgerond berkenhout met blauw beddengoed - via Accessorize your Home

BJORKSNAS ladekast van berkenhout met leren greepjes van IKEA - via Accessorize your Home

Houten bed met leren accenten van IKEA - via Accessorize your Home

 

credit

1 t/m 3 IKEA 

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.