Photography and styling | Faded flowers and handmade ceramics…

Misschien hebben jullie het inmiddels meegekregen maar de fotografie kriebels zijn terug! Ik heb weer zin om de camera te pakken en vooral “klein” te fotograferen. Dit resulteerde na de zomerstorm van enkele weken geleden in onderstaande foto’s. Als gevolg van de harde wind waren bloemen en blaadjes afgewaaid en de combinatie van de tere blaadjes met de ruwheid van het keramiek en de ondergrond  zorgde voor mooie contrasten.

Afgelopen herfst maakte ik al een foto van verwelkte blaadjes in een okergeel kommetje en ik vond de compositie en kleuren zo mooi dat deze foto inmiddels in de woonkamer aan de muur hangt. Dit keer de bloemen en blaadjes van onder andere de Ooievaarsbek, Allium, het Fijnstraaltje, de Echte koekoeksbloem, Geranium, Cosmea, de Schuimbloem en ander moois uit de tuin.

Het is overigens nog niet zo eenvoudig om het er ongedwongen uit te laten zien. Ik heb regelmatig quasi nonchalant bloemblaadjes laten vallen of gehusseld om het niet te gekunsteld te maken. Persoonlijk vind ik de blaadjes nog iets te mooi, dus nu ligt het hele zwikkie ergens te drogen om op een later tijdstip in de herhaling te gaan. Hebben jullie een favoriet onderwerp om te fotograferen?

 

Flat lay van twee schaaltjes van keramiek op een stenen ondergrond met bloemblaadjes - via Accessorize your Home

Flat lay van zwart kommetje met paarse en witte bloemblaadjes - via Accessorize your Home

Flat lay met een ovaal schaaltje gevuld met bloemen uit de tuin - via Accessorize your Home

Flat lay van gestapelde schaaltjes en indigoblauw bord met bloemblaadjes - via Accessorize your Home

Flat lay van witte bloemblaadjes en fris groen op een bruin bordje van keramiek - via Accessorize your Home

 

credit

styling & fotografie: Sandra |  Accessorize your Home

 

1 Comment

  1. Dit ziet er geweldig uit. Alles klopt hier! Ik doe thuis de decoratie en inrichting, en hou ervan om met kleuren te experimenteren.

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.