Perfectly designed everyday objects…

De Noorse Kristine Bjaadal weet kunst en (product) design perfect te combineren. Haar objecten zijn mooi van eenvoud, functioneel en hebben een hoge aaibaarheidsfactor door het gebruik van verschillende structuren en materialen. Door vloeiende organische vormen te combineren met natuurlijke Noorse materialen krijgen de objecten een heel eigen en unieke uitstraling.

Eigenlijk vind ik alles wat zij ontworpen heeft prachtig, maar ik ben bijzonder gecharmeerd van de Hegne voorraadpotten. De organisch gevormde potten worden gemaakt van essen- en walnoot- hout met deksels van ruw aardewerk.

Tweede object op mijn wishlist is de Sfera. Deze ronde scupltuur is gemaakt van materialen met een duidelijk zichtbare geschiedenis. De ene helft van de Sfera is gemaakt van larvikiet, een donkergrijs grofkorrelig Noors stollingsgesteente van 300 miljoen jaar oud, de andere helft van dwars doorgezaagd essen waardoor de jaarringen mooi zichtbaar blijven.

Last but not least de Keepsake en functioneel object wat, zoals de naam al zegt, voor jou speciale items kan bewaren. De Keepsake bestaat uit twee delen die je apart of samen kunt gebruiken. Samengevoegd heeft de vorm wel iets weg van een walnoot. De buitenkant is echter glad gepolijste waardoor het object als fluweel aanvoelt.

De Hegne en Keepsake zijn in productie genomen door het Sloveense Mitja. De Sfera is een prototype en was te bewonderen in Milaan.

Hegne - Kristine Bjaadal NO

Hegne - Kristine Bjaadal NO -

Sfera - Kristine Bjaadal NO

Sfera - Kristine Bjaadal NO -

Keepsake - Kristine Bjaadal NO

Keepsake - Kristine Bjaadal NO -

credit

1 + 2 design: Kristina Bjaadal | photography: Kaja Bruskeland 3+4 design: Kristina Bjaadal |  photography: Lasse Fløde 5+6 design: Kristina Bjaadal | photography: Ellen Johanne Jarli

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.