Object Blanc by Atelier Cph | Inspired by organic abstraction and graphic shapes…

Rond deze tijd van het jaar krijg ik altijd opruim- en veranderkriebels. De prachtige prints aan de muur hangen er al een tijdje en misschien is het tijd voor iets nieuws. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn momenteel diverse kleine designstudio’s die nieuwe unieke collecties uitbrengen. Neem bijvoorbeeld het Deense Atelier Cph.

Inspiratie voor de nieuwe Object Blanc collectie komt van de reizen die zij hebben gemaakt naar Finland en Frankrijk. Atelier Cph ontdekte overeenkomsten tussen enkele grote Franse schilders en beeldhouwers zoals Fernand Léger en Jean Arp en de Finse architect Alvar Aalto.

De abstracte vormen en de connectie tussen zuid en noord waarmee deze kunstenaars experimenteerden is vertaald naar meer organische vormen en verschillende lagen wit. Door een collage te maken van papier en handgeschilderd canvas in contrasterende kleuren en ton sur ton wit ontstaan grafische en organische vormen. Atelier Cph heeft twee nieuwe kleuren aan de collectie toegevoegd, een zachte tint grijs en warm bruin. De neutrale tinten geven rust en de bijzondere vormen maken de collages intrigerend en zorgen dat de collectie iets speciaals toevoegt aan je interieur. What’s not to love?

 

Collage met organische vormen in ton sur ton wit en zacht bruin van Atelier Cph - via Accessorize your Home

Collage in zwart en wit van het Deense Atelier Cph - via Accessorize your Home

Object Blanc, een collage in wit en bruin in lichthouten lijst - via Accessorize your Home

Object Blanc is de nieuwste collectie collages van Atelier Cph - via Accessorize your Home

Collage van handgeschilderd canvas in ton sur ton wit - via Accessorize your Home

 

credit

1 t/m 5 Atelier Cph

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.