Latest crush | Styling & Photography….

Vorige week zaterdag reed ik, na een kleine D-tour, vol verwachting naar Het Groene Geheim in Almere waar Simone van Simone’s Kitchen en Alex van Alexstyling een workshop Foodfotografie gaven.

De groep cursisten bestond uit een leuke mix van Vlamingen en Hollanders met allen een andere insteek. Afgestudeerden van Artemis en andere creatievelingen die zich nog aan het oriënteren waren, bakfanaten die hun eigen baksels graag mooi op de foto wilden zetten, een echte Meesterbakker uit België en natuurlijk ook (web)shop eigenaren die hun eigen producten graag net dat beetje extra op de foto wilden geven. De uitleg was simpel en duidelijk, de foto’s prachtig (ook de mislukte)…dit wil ik ook!

Na een heerlijke lunch konden we dan eindelijk aan de slag. Team Wieke/Sandra koos in de eerste instantie voor het ontbijt. Na het uitzoeken van de props (geweldig klusje) en het bepalen van de positie van de stukken, voegden wij de yoghurt, muesli en het fruit toe en dan komt de jarenlange ervaring van Simone en Alex om de hoek kijken…dat verdraaide takje aalbessen….waar leg je die zo nonchalant mogelijk neer?

Na de ontbijtfoto hebben wij ons op een salade en een vrij beeld gestort en voor zo’n eerste dag ben ik trots op wat wij gecreëerd hebben. Het ziet er allemaal zo bedrieglijk makkelijk uit, maar dat is het natuurlijk niet en dat is maar goed ook. Licht, scherpte, compositie (less is more)…er is nog een hoop te leren…

Ik zie Simone en Alex graag (:)) en wil hen hartelijk danken voor de zeer interessante en leerzame dag vol persoonlijke tips. Kortom, een aanrader! En eh….het allerlaatste beeld van deze blogpost heb ik afgelopen vrijdag zelf gecreëerd en ik ben er fier op!

.

Workshopfoor photograpy - take one - before - Accessorize your Home 2015

Workshop food photography - take one - after - Accessorize your Home 2015

Workshop food photograpy - take one - result - Accessorize your Home 2015

Workshop food photography - part three - Accessorize your Home 2015

Chocolate Board Slate - House Doctor - Accessorize your Home - WM

.

Credit: 1 t/m 5

.

4 Comments

  1. Hoi Sandra,
    Wat prachtige foto’s en styling. Ik heb het boek van Simone een tijdje geleden gekocht maar heb nog niet de juiste fototoestel om foto’s te maken.
    Sonia (ps. ik heb geen webshop meer (gosto), geen Facebook maar volg je met heel veel plezier op instagram ;-))

  2. Jij/jullie heel veel dank voor de inspiratie en de creatieve kriebels en ja…ik vond het Vlaams wel toepasselijk! :))

  3. Je begint er gewoon al een beetje Belgisch van te praten San! Ik vind hem prachtig geworden hoor. Allemaal trouwens! Superleuk dat je er was en je hebt er een mooi blog van gemaakt.. ;)

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.