In true House Doctor style | SS22, a carefully curated season with glass as the main material…

De kortste dag van het jaar ligt inmiddels weer achter ons, dus wordt het langer licht en met de huidige, zachte temperaturen kunnen de ramen en deuren weer wagenwijd open. De nieuwe House Doctor SS22 collectie weerspiegelt waar we naar verlangen…een warm uitnodigend huis waar we gezellig kunnen samenzijn met familie en vrienden.

Denk aan lang tafelen (binnen of buiten) aan mooi gedekte tafels met een mix and match van servies en glaswerk. Kies voor mooie basics als de caramelkleurige Cara borden gecombineerd met de Crys glazen voorzien van een elegant patroontje. Het welbekende Rustic servies wordt dit jaar, in verband met het 20-jarige jubileum, uitgebracht in nieuwe glazuren en uitgebreid met nieuwe items.

Het belangrijkste materiaal van dit seizoen is glas. Glas heeft de ongeëvenaarde eigenschap om zich aan te passen aan elk interieur en geeft een relaxte, maar ook stijlvolle touch. Glazen items zoals vazen, hanglampen, kandelaars en glazen krijgen een lichtere look and feel wanneer je er belletjes op of aan toevoegt en ze bijzondere organische vormen geeft. Mooi voorbeeld is de Organi vaas van amberkleurig glas…instant happiness wanneer deze vaas het zonlicht vangt.

Verder in de nieuwe collectie veel toffe lampen, zoals de eenvoudige Hover plafondlamp met een olijfgroene of amberkleurige glazen schijf. De ouderwets (houd ik van) aandoende Woma lamp met een voet van keramiek en mijn persoonlijke favoriet de Neat tafellamp met een mat glazen geribbelde kap op een bruin marmeren voet.

De kussenhoezen en quilts zijn zacht en hebben heerlijk zonnige kleuren. En ook aan de tuin is gedacht (ik voorzie een aparte blog post over de tuincollectie). De nieuwe items voor de tuin of balkon hebben een heel fijne vintage feel zoals Umbra stoffen parasols met franjes met zachtgele strepen die mij gelijk een ‘oh la la – instant slenteren langs het strand in Frankrijk’-gevoel geven.

House Doctor heeft voor SS22 nieuwe stukken aan de collectie toegevoegd die misschien niet naadloos aansluiten op de trends van dit seizoen, maar wel  moeiteloos voegen bij de meubels en accessoires die je al in huis hebt.  Veel warme bruin tinten, fris groen en zonnig geel. Helemaal in mijn straatje. Geniet mee van de sfeerfoto’s van deze collectie en een heel fijne zondag toegewenst!

 

 

credit

House Doctor 

 

 

Leave a reply...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.