In love with [ Muvme ]…

Soms zie je op Pinterest een foto voorbij komen waar je hart sneller van gaat kloppen…wat een prachtige robuuste mokken en hoe mooi is de combinatie met het eenvoudige houten blok. Dit ontwerp is van een nieuw opkomend Scandinavisch designermerk  [ Muvme ] in 2013 opgericht door Mette Birk en Vibeke Trolle.

Drie pottenbakkers en drie glasblazers/ontwerpers hebben voor een designproject van de Kunstacademie Bornholm voor restaurant Koefoed uit Kopenhagen dit 16 delig servies ontworpen. Het doel van de opdracht was een nieuw, klassiek en Scandinavisch servies ontwerpen waarbij eenvoud en functionaliteit voorop staat. Gekozen is voor een combinatie van glas, hout en geglazuurd aardewerk waarin de vormen van het Bornholmse rotsachtige landschap en de kleuren van het zand, de zee en de lucht terugkomen.

In januari staat er een tripje naar Kopenhagen op de agenda, dus dat wordt èn op speurtocht naar het betreffende restaurant èn naar een winkel wat dit mooie servies in de collectie heeft. Head over heels in love!.

credit

1 t/m 5 Muvme (note: het bedrijf is helaas gestopt, daardoor geen link naar de website)

 

.

1 Comment

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.