IKEA Catalogue 2018 | Make room for life…

Afgelopen donderdag bezocht ik de perspresentatie van de nieuwe catalogus van IKEA. De presentatie werd gehouden op een prachtige locatie, namelijk Lab44 een voormalig laboratorium met uitzicht op de Zaan. Lab44 was voor de gelegenheid omgetoverd tot een riante woonkamer vol uitnodigende banken met omliggende kleinere ruimtes waar je de nieuwe collecties kon bewonderen.

Het is duidelijk, de focus voor 2018 ligt op de woonkamer. Uit onderzoek naar leefgewoontes en woonwensen is namelijk gebleken dat 83% van de Nederlanders de woonkamer als de centrale ruimte in huis ziet met de gebruikelijke frustraties als te vol en niet praktisch. De woonkamer is multifunctioneel en doet wisselend dienst als kantoor en recreatieruimte voor één of meerdere personen. IKEA wil met de nieuwe collectie passende oplossingen bieden voor onze nieuwe manier van leven. Het nieuwe jaarthema luidt dan ook: ‘Geef je leven de ruimte’.

Naast dit nieuwe jaarthema, had IKEA nog een primeur: het IKEA Lab was het eerste energie-neutrale event van IKEA ter wereld. IKEA is bewust bezig met het gebruiken en ontwikkelen van duurzame materialen en producten. De KUNGSBACKA keukendeuren worden bijvoorbeeld gemaakt van hergebruikt hout en bekleed met een folie van gerecyclede PET-flessen. Leuk weetje: Het aantal verkochte KUNGSBACKA keukendeuren per jaar in Nederland staat gelijk aan 1 miljoen gerecyclede PET-flessen!

In het IKEA Lab werd ook de nieuwe IKEA Catalogus 2018 gepresenteerd. Veel pagina’s vol inspiratie voor de woonkamer, maar ook aandacht voor de nieuwe designcollecties in samenwerking met diverse bekende ontwerpers. Ik denk dat we allemaal vol ongeduld uitkijken naar de samenwerking met het Deense HAY. De YPPERLIG collectie (met een heel hoog hebgehalte) ligt vanaf oktober 2017 in de winkels. Heel opvallend en een beetje quirky zijn de VINTERGATA lampen. Een moderne hanglamp met een Scandinavische uitstraling. De grijze kappen lijken gemaakt te zijn van aaibaar vilt, maar zijn werkelijk gemaakt van gerecycled PET plastic (oktober 2017).

Hoog op mijn wensenlijstje staan het mooie  BRÖNDEN vloerkleed, een handgemaakt tapijt van 100% wol wat op eerlijke wijze gemaakt wordt in India en Bangladesh (oktober 2017), de vernieuwde uitvoering van de FADO tafellamp met een grijs, roze of geel glazen bol en de ODGER eetkamerstoelen gemaakt van vernieuwbaar hout en gerecyclede kunststof in prachtige poedertinten beige, grijsblauw en cognac. Je begrijpt, in de nieuwe collectie vind je voor ieder wat wils. De IKEA catalogus 2018 valt tussen 15 en 26 augustus in je brievenbus, maar je kunt ‘m al online doorbladeren of het een en ander bekijken op de website en in de winkels. Enjoy!

credit:

1, 3, 6 Floris Heuer for IKEA Nederland | 2, 4, 5, 7, 8, 9, 10,11 Sandra | Accessorize your Home

 

3 Comments

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.