IKEA 2017 | It’s all about kitchens and cooking…

Afgelopen donderdag ging ik nieuwsgierig en warm ingepakt naar de launch van de IKEA Catalogus 2017. De locatie was geweldig, het weer echt Hollands. Omringd door maisvelden kregen wij van IKEA en de designers alle ins en outs over de nieuwe collectie. Alles draait om de keuken en (samen) koken. Mooie keukens met fijne snufjes en handigheden, maar ook een complete keuken inclusief apparatuur voor een klein budget.

De vijf focuspunten van IKEA zijn vorm, functionaliteit, betaalbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit. Dat is niet alleen terug te vinden in de nieuwe collectie, maar ook in het restaurant. De kaart is sinds de opening van de restaurants ongewijzigd, maar daar is nu verandering in gebracht. Een echte aanrader is de pulled salmon sandwich (het recept staat in de catalogus, yum!) en ook de nieuwe salades (bietjes/mierikswortel en aardappel/erwten) zijn om je vingers bij op te eten. Ook hier geldt dat alle ingrediënten duurzaam en verantwoord zijn. Be not afraid, de hotdogs en het roomijs blijven ook gewoon in het assortiment.

Na een heerlijke en gezellige lunch mochten wij op ontdekkingstocht door de maisvelden. Veel mooie nieuwe items gezien, maar mijn favorieten zijn toch wel het BARKABODA werkblad in walnotenhout met een visgraatpatroon, heel mooi in combinatie met de grijsgroene hoogglans KALLARP keuken. De SALLSKAP collectie, een limited edition met o.a. textiel in wit/frisgroen of zwart/wit en veel keramiek voor in de keuken (zucht…de soepterrine!). Deze collectie is vanaf het najaar 2016 verkrijgbaar in de winkels. En last but not least het rotan dagbed uit de JASSA collectie ontworpen door Piet Hein Eek in samenwerking met IKEA.

Nog heel even geduld….de nieuwe IKEA catalogus 2017 ligt dinsdag 16 augustus 2016 bij je op de mat. Deze catalogus in magazine stijl staat tjokvol mooie foto’s, fijne interviews en informatie over de (nieuwste) producten. Zet de thee/koffie en chocolade alvast maar klaar en geniet…

Ikea Catalogue 2017 Launch - Invitations

Ikea Catalogue 2017 Launch - Lunch table

Ikea Catalogue 2017 Launch - Lunch met Vivian en Yvonne

Ikea Catalogue 2017 Launch

Ikea Catalogue 2017 Launch - BARKABODA

Ikea Catalogue 2017 Launch - BAMBOO

Ikea Catalogue 2017 Launch - SALLSKAP

Ikea Catalogue 2017 Launch - JASSA daybed - Piet Hein Eek

Ikea Catalogue 2017 Launch - hashtag

credit

1 + 2 + 3 + 8 + 9 fotografie: IKEA Nederland 4 + 5 + 6 + 7 fotografie: Accessorize your Home

2 Comments

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.