Ideas and inspiration | Style your bedroom with warm yellow and petrol blue…

Dit weekend met kreeg ik wederom de kluskriebels en heb ik de slaapkamer aangepakt. Het bed is verplaatst naar de overzijde van de kamer, twee muren zijn fris wit en een andere muur wordt grijsgroen geschilderd.

De basis van de slaapkamer is een headboard bekleed met muisgrijs linnen, zware donkergrijze  linnenmix gordijnen, een inmiddels vintage IKEA kast in vergrijsd bruin hout en een vloer in dezelfde tint. Door deze neutrale basis heb ik mogelijkheden te over om met kleuraccenten te spelen.

Bij IKEA Livet Hemma hebben ze zich laten inspireren door het kleurenpalet van Helma af Klint, pionier van de abstracte schilderkunst en één van de grootste schilders van het begin van de 20ste eeuw. Zachte nude tinten worden gecombineerd met blauw en warm geel, zoals saffraan of okergeel.

Dat je door het mixen van oud en nieuw sfeer kunt geven aan een kamer is bekend. Kijk bij je bezoek aan de kringloopwinkel eens tussen de schilderijen of zoek mooie bordjes in dezelfde kleurschakeringen als je slaapkamer om het kleurenpalet te versterken. Mooi textiel in basic kleuren en plaids en kussen in petrol en okergeel doen de rest. Ik ga zo aan de slag om de laatste muur onder handen te nemen. Fijne zondag!

 

Slaapkamer inspiratie, beige muren, grijs bed en accenten in warm geel en petrol blauw - IKEA livet hemma - via Accessorize your Home

Slaapkamer inspiratie: vintage schilderijen en een okergeel metalen nachtkastje - via Accessorize your Home

Slaapkamer inspiratie: bedtextiel in beige met plaids in okergeelen petrol blauw - via Accessorize your Home

 

credit:

IKEA Livet Hemma | stylist: Anna Lenskog Belfrage photography: Ragnar Òmarsson

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.