Ideas and inspiration | Easy to make tea towels with AINA linen fabric by IKEA…

Mooi hoeft niet moeilijk te zijn. Het is gelukkig niet zo ingewikkeld om bijvoorbeeld zelf theedoeken te maken. Het enige wat je nodig hebt is stof, draad, spelden, een naaimachine en een beetje lef.

Bij IKEA kun je naast kant en klare artikelen ook stof per meter kopen, waaronder de duurzame linnen stof AINA. AINA was al verkrijgbaar in naturel en grijs, maar is nu ook te koop in twee mooie blauwtinten te weten blauwgrijs en een diep donker/jeansblauw.

Linnen wordt met de jaren door gebruik en wassen alleen maar mooier en zachter. Het is wel handig om voordat je de stof op maat knipt deze eerst te wassen. Hierna knip je de stof in de juiste afmetingen (70 x 50 plus langs alle randen minimaal 1,5 cm extra voor de zoom) en werk de stof af met een dubbele (omgevouwen) zoom. Maak een lus op dezelfde wijze of van hetzelfde of een contrasterend materiaal zoals bijvoorbeeld leer en je hebt de perfecte theedoek gemaakt.  Je kunt in plaats van theedoeken natuurlijk ook servetten, schorten en tafellakens maken. Online en in winkels kun je diverse patronen vinden.

Hier beginnen de creatieve kriebels ook weer op te komen, maar ik ga vandaag aan de slag met canvas, verf en kwasten, even lekker mijn hoofd leegmaken. Fijne zondag!

 

Zelf theedoeken maken met linnen stof AINA van IKEA - via Accessorize your Home

Donkerblauwe servetten gemaakt van AINA stof van IKEA - via Accessorize your Home

Zelfgemaakt linnen theedoeken in naturel en blauw linnen - via Accessorize your Home

 

credit

1 t/m 3 IKEA Livet Hemma

1 Comment

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.