Ideas and inspiration | Create balance by mixing vintage furniture with new basics…

Zoals je uit eerdere blog posten misschien wel begrepen hebt ben ik groot fan van het mixen van oud en nieuw. Vertrouwde items met een eigen verhaal samenvoegen met nieuwe basics zorgt ervoor  dat je huis een fijne aangename sfeer krijgt.

Momenteel zie je op het instagram account van IKEA regelmatig vintage items voorbij komen. Op deze foto’s is de EKER stoel , in de jaren 60 ontworpen door de legendarische IKEA ontwerper Gillis Ljunggren gecombineerd met een nieuwe klassieker, de mooie STOCKHOLM 2017 kast van rotan en essen, ontworpen door Nike Karlsson.

De ruimte krijgt warmte door de muren neutraal te houden en accessoires van natuurlijke materialen te gebruiken. In en op de rotan kast liggen een doorgestikte sprei van linnen, persoonlijke stukken zoals de stenen beelden en de foto en een papieren lamp die ’s avonds voor diffuus licht zorgt.

Om kleur toe te voegen is op de vloer een zuiver scheerwollen vloerkleed met golfpatroon in kleuren als indigoblauw, okergeel en bordeauxrood neergelegd. Als extra touch is de pot van de plant (een ficus benghalensis) ingepakt in linnen. What’s not to love?

 

Vintage IKEA Eker stoel gecombineerd met de rotan STOCKHOLM 2017 kast - via Accessorize your Home

Rotan IKEA STOCKHOLM 2017 kast met papieren lamp en persoonlijke items - via Accessorize your Home

Rotan kast met neutraal vloerkleed en grote ficus waarvan de pot verpakt is in linnen - via Accessorize your Home

 

credit

1 t/m 3 IKEA Livet Hemma 

Leave a reply...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.