Handmade and gorgeously glazed | Ceramics by Lilo Keramiek…

Op zondag 28 mei bezocht ik het Seinfestijn in Haarlem, wel een beetje vreemd want het was de eerste keer dat ik er niet als standhouder aanwezig was, maar hierdoor had ik wel eindelijk de tijd om relaxed langs alle stands te lopen en de koopwaar te besnuffelen.

Eén van mijn favoriete stands was toch wel de stand van Lilo Keramiek. Niet zo heel verrassend wanneer je weet dat ik een ernstig zwak heb voor keramiek. Mijn oog viel gelijk op de meest prachtige kleuren glazuur en de basic vormen van haar werk. Eigenaresse Liselore Halink heeft haar twee passies, koken en keramiek, mooi met elkaar kunnen verweven. Haar ontwerpen hebben zich verder ontwikkeld tijdens haar verblijf in Azië en haar opleiding aan de Design Academy en hebben haar gevormd tot de keramiste die zij nu is.

De items worden met de handgemaakt en zijn modern, strak en heel fijn gedraaid. De kleuren van de door haar ontwikkelde glazuren zijn geïnspireerd door de kleuren van de hemel tijdens alle soorten weer van een oranjerode zonsondergang tot diepgrijze donderwolken. Ik ben zelf als een blok gevallen voor het subtiel goud gewolkte grijsblauwe servies en heb mezelf een klein schaaltje cadeau gedaan. Eén van de favoriete ontwerpen van Liselore is de koffiemok. Hoewel de mok heel simpel van vorm is neemt het productieproces van draaien, bijsnijden, drogen, bakken, glazuren en afbakken toch negen dagen in beslag.

Als liefhebber van keramiek kun je in haar atelier aan de Spaarnwouderstraat 68 te Haarlem je hart ophalen. Woon je niet in Haarlem dan kun je je ook te buiten in haar webshop en ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de ins en outs van keramiek draaien en glazuren dan kun je je aanmelden voor één van de door Liselore gegevens workshops. Meer informatie vind je op haar website en volg Liselore op instagram om op de hoogte te blijven van al het moois dat zij maakt. I love it!

credit

1+ 4 Lilo Keramiek | photography Txell Alarcón | 2 + 3 + 5 Lilo Keramiek | photography: Inga Powilleit

Leave a reply...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.