Form and function | Skagerak to present its first-ever cabinet…

Voor alles is een eerste keer, zo ook bij het Deense Skagerak. De collectie binnenmeubilair wordt binnenkort uitgebreid met een mooie, eenvoudig ogende lage kast. Jut is ontworpen in samenwerking met de nu in Oslo wonende Britse ontwerper Thomas Jenkins.

Door ronde poten aan de buitenzijde op de hoeken te plaatsen creëert Thomas Jenkins negatieve ruimte waardoor het ontwerp beter tot zijn recht komt. Geraffineerd detail: de mat messing handgrepen lopen over de gehele bovenzijde van de deurtjes wat het kastje net even dat extra’s geeft waardoor het een unieke uitstraling krijgt.

Ook bij dit ontwerp is duurzaamheid van belang. Hoe simpeler de vorm en hoe mooier de materialen, des te groter is de kans dat je er nooit op uitgekeken raakt en er heel lang van zult genieten. De kunst bij het ontwerpen van de Jut kast was de juiste balans vinden tussen basic, bijzonder en duurzaam.

Skagerak heeft bij dit ontwerp gekozen voor geolied eikenhout. Voor het bovenblad kun je kiezen uit fijn geaderd Spaans zwart marmer of dezelfde houtsoort als de kast, geolied eiken. De kast is vanaf september 2018 verkrijgbaar.

 

Lage kast van geolied eiken met ronde poten en messing handgrepen - via Accessorize your Home

Lage kast van geolied eiken met messing details van Skagerak - via Accessorize your Home

Lage kast van geolied eiken met zwart marmeren bovenblad - via Accessorize your Home

Lage kast van geolied eikenhout met messing handgrepen van Skagerak - via Accessorize your Home

Lage kast van geolied eiken met zwart marmeren bovenblad en messing details - via Accessorize your Home

 

credit

1 t/m 5 Skagerak 

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.