Fab five | Timeless lamps in subtle neutral tones…

Het wordt ’s avonds weer wat vroeger donker, dus de lampen mogen weer aan. Ik vind het kiezen van de juiste lampen best wel lastig, want momenteel zijn mijn favoriete accentkleuren okergeel en terra, maar dat kan ook zo weer anders zijn.

Daar ik ook in huis duurzamer wil leven, houd ik de basis van mijn interieur neutraal en tijdloos, zodat ik desgewenst heel eenvoudig een accentkleur kan toevoegen in de vorm van accessoires of een mooie bos bloemen.

De Arum lampen serie van Ferm LIVING is er in zwart, maar ook in warm beige. De staande- en de vloerlamp hebben een voet van marmer in diverse bruintinten en alle kappen van gepoedercoat metaal lijken qua vorm op een sierlijk bloemblad.

De luchtige plafondlamp van Nordal is gemaakt van gevlochten rattan met een metalen frame om de lamp aan op te hangen. De niet afgewerkte randen geven de SIF lamp iets grilligs en frivools.

Tine K heeft in haar collectie enkele lampenkappen van raffia. De Shadebast kappen zijn verkrijgbaar in twee maten en naast de gebruikelijke raffiakleur ook in een vergrijsde variant. De strengen raffia zijn om de metalen basis geknoopt wat voor de momenteel gewenste imperfecte look zorgt.

De gestapelde ronde vormen geven de SABBIE bamboo lampenkappen van Broste Copenhagen een heel bijzondere uitstraling. Mooi als enkel exemplaar, maar ook in een groep met zijn kleinere zusje boven een grote eettafel of in een trappenhuis.

Last but not least is de XL retro vloerlamp van HK Living. De conische vorm van de crèmekleurige kap in combinatie met een mat grijze of beige voet geeft de lamp wat mij betreft een heel hoog hebgehalte. Hebben jullie ook moeite met het kiezen van de ideale lamp of is het voor jou geen enkel probleem te juiste er uit te pikken?

 

 

credit

ferm LIVING | Nordal | Tine K Home | Broste CPH | HK Living

 

 

1 Comment

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.