Fab five | The perfect advent candle holders…

Het is momenteel wintertijd en nu het ’s avonds vroeg donker wordt is het heel fijn om in huis een kaarsje op te steken. Behalve dat kaarslicht warm en gezellig is, heeft het opsteken van kaarsen voor sommige van ons ook een andere betekenis.

Advent is namelijk de periode van voorbereiding op het kerstfeest. Het begint vier zondagen voor Kerst en duurt tot kerstavond. Dit jaar begint de advent op zondag 2 december 2018. In veel kerken, maar ook thuis wordt op alle vier de zondagen die in deze periode vallen een kaars aangestoken. Hieronder vind je ter inspiratie vijf advent kandelaars van (puur toeval) mooie Deense merken.

Van FERM Living is de Bow kandelaar. Deze kandelaar is gemaakt van wit of zwart marmer. Een robuuste, maar toch elegante halfronde vorm die door zijn geringe hoogte perfect is voor de eettafel, maar ook prachtig staat in de vensterbank.

The Cube is van House Doctor en is mooi van eenvoud. Bovenop het vierkante stenen blok zijn vier kandelaars in messing look bevestigd.

In de collectie van Applicata vind je een mooi rond exemplaar van eikenhout met vier smalle zwart metalen kandelaars. De LUNA is geïnspireerd op de sterrenhemel met de maan als middelpunt. De zwarte kandelaars kunnen naar wens verschoven worden om zo een andere sterrenhemel te creëren.

Stoer en basic is de mat zwarte kandelaar van Nordal. De kandelaar bestaat uit vier aan elkaar bevestigde hoge kandelaars en hierdoor ideaal voor de advent.

Vind je een kandelaar voor vier kaarsen te groot of te aanwezig, dan kun je ook kiezen voor vier kleine schaaltjes. Vul de schaaltjes met zilverzand, plaats er een stevige witte kaars in en stijl ze, net als Bjorn Wiinblad, heel eenvoudig met eucalyptus of groene takjes met bessen in Kerst sfeer.

 

Halfronde advent kandelaar in mat zwart op grijze lambrisering - via Accessorize your Home

Vierkante stenen blok met vier kandelaars in messing look van House Doctor - via Accessorize your Home

Ronde kandelaar van eikenhout en zwart metaal, ideaal voor de advent - via Accessorize your Home

Stoere kandelaar van mat zwart metaal voor vier kaarsen van Nordal - via Accessorize your Home

Vier schaaltjes van keramiek gevuld met kaarsen en eucalyptus - via Accessorize your Home

 

credit

1 FERM Living | 2 House Doctor | 3 Applicata DK | 4 Nordal | 5 Bjorn Wiinblad

 

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.