Everyday luxury | Swedish Edblad, design for you and your home…

Afgelopen zondag heb ik een bezoek gebracht aan de ShowUP en weer veel bekende merken en gezichten gezien en gesproken, maar ook nieuwe gespot. Eén van mijn favorieten is het Zweedse Edblad. Tijdens het fijne gesprek met Nancy van Living Labels, de Nederlandse distributeur van Edblad, kennis gemaakt met de mooie sieraden en het prachtige aardewerk.

De designers en tevens eigenaren van dit Zweedse merk kiezen zoveel mogelijk voor duurzame productie en hebben enkele sieradenlijnen uitgebracht waarmee zij goede doelen ondersteunen. Ik ben zelf erg gecharmeerd van de stapelbare ringen gemaakt van keramiek, edelsteen, staal, messing of goud. De ringen zijn onderling mooi te combineren en werkelijk prachtig in eenvoud.

Voor het produceren van de Zen collectie hebben Hans and Cathrine Edblad bewust gekozen voor kleine familiebedrijven in Nepal waar de rode klei op traditionele wijze wordt verwerkt tot servies. Het resultaat? Basic servies met mooie ronde vormen in fijne aardse kleuren.

Het servies bestaat uit handzame espressokopjes in kleuren als klei, mosgroen en grafiet, grote en kleine kommen voor je ontbijt of bijgerechten, maar ook dinerborden en ontbijtplankjes, chunky kannen in mosterdgeel of gebroken wit en een koffiefilter in zwart of wit, ideaal voor je zondagse slow coffee.

Geïnteresseerd in dit Zweedse merk? Volg Edblad en Living Labels op instagram, blijf op de hoogte van de nieuwste collectie en duimen dat dit moois snel in (web)shops in Nederland te vinden is. I love it!

Edblad AW15 Materia Rio Classic Ring

Edblad SS17 Zen plates Nepal

Edblad SS17 Zen Milk Jug Nepal

Edblad AW15 Zen stoneware Nepal

 

 

Edblad SS17 Zen coffee dripper

Edblad SS17 Zen trays

credit

1 t/m 6 Edblad

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.