Ceramic love…

Op slag verliefd op het prachtige servies van K.H. Würtz. Het robuuste servies wordt ontworpen en gemaakt door Aage Würtz (vader) en Kasper Würtz (zoon).

Aage Wurtz is op jonge leeftijd begonnen met pottenbakken op Jutland en heeft in de loop der jaren zijn eigen stijl ontwikkeld. In de jaren tachtig opende hij zijn eigen keramiekstudio waar op ambachtelijke en traditionele wijze servies werd gemaakt. Na een kleine pauze waarin de voorkeur voor servies uitging naar teer, wit porselein, heropende Aage in de jaren negentig met zijn zoon Kasper, zijn keramiekstudio en workshop.

Kasper bleek, na een studie literatuur,  een natuurtalent te zijn op het gebied van keramiek. Hij ontwikkelde een geheel eigen stijl met betrekking tot het glazuren van het servies. De spikkels in het glazuur en het samensmelten van kleuren zou je kunnen zien als zijn persoonlijke handtekening en maakt het servies van K.H. Würtz uniek.

Sinds 2004 wordt het servies van K.H. Würtz gebruikt om de heerlijke gerechten in het gerenommeerde Deense restaurant Noma te serveren. Een perfecte combinatie van prachtige gerechten en mooie, organische vormen..

KH Wurtz

KH Wurtz

KH Wurtz

.

credit : 1 t/m 3 

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.