But first coffee…

Zonder koffie kom ik de dag niet door. Ik heb een prima Nespresso machine die mij van mijn dagelijkse dosis cafeïne voorziet, maar ik lonk de laatste tijd naar de slow coffee. Behalve dat het heel erg lekker is, doet het opgieten, langzaam doorsijpelen en de geur van verse koffie doet mij denken aan vroege ochtenden op Franse campings.

Slow coffee is hot, dus er is veel aanbod. Heel mooi vind ik de ronde vormen van de glazen pour over van Caribou Coffee, maar mijn favoriet onder de glazen potten is toch wel de V60 van Hario o.a. verkrijgbaar als een set met een standaard gemaakt van olijfhout.

Ook zijn er veel losse filters van porselein en aardewerk te vinden. In de categorie less is more staat met stip op één de Donut dripper bestaande uit een ring van essenhout en een porseleinen filter in wit of zwart ontworpen door Takayuki Nakamura voor Torch. De Coffee drip cone van naturel aardewerk van Sun Tree Studio zou ook niet misstaan in de keuken en met een beetje mazzel struikel je bij de kringloopwinkel over een Melitta filter. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar het gaat uiteindelijk om de koffie…geniet!

.

Coffee pour over - Caribou

 

Coffee pour over - Hario V60 single stand

Coffee pour over - Donut coffee dripper by Torch

Coffee drip cone - Sun tree studio

Credit

1 Caribou Coffee | 2 Hario | 3 Torch Japan | 4 Sun Tree Studio

.

 

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.