Aarikka | Unique Scandinavian design inspired by Finnish nature…

Afgelopen vrijdag vond ik een bijzonder houten vogeltje bij de kringloopwinkel. Nieuwsgierig geworden naar de makers van dit speelgoed googelde ik de merknaam en vond ik een website vol mooie handgemaakte en duurzame items.

Het Finse Aarikka maakt sinds 1954 basic Scandinavisch design geïnspireerd door de natuur. Het bedrijf gelooft dat de belangrijkste taak van design het brengen van blijdschap en plezier is. Een waardevol onderdeel van de Finse cultuur zijn de ambachtelijke vaardigheden. Om dit te promoten maakt Aarikka bij de productie dankbaar gebruik van de kwaliteiten van Finse ambachtslieden, waarna de woonaccessoires worden samengesteld in Finse centra die de werkgelegenheid ondersteunen.

Eco vriendelijk en duurzaam staan ook hoog in het vaandel. De producten worden voornamelijk gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen. De lichte kleuren en fijne nerven van de esdoorn en berk geven de producten de typische Scandinavische look and feel maar zorgen er ook voor dat de heldere kleuren beter uitkomen. Kenmerkend voor Aarikka zijn de ronde vormen die je terugvindt in de woonaccessoires en in de sieraden.

Een kleine opsomming van wat je voor moois in de collectie van Aarikka kunt tegenkomen: de basic en multifunctionele Loota box, gemaakt van berkenhout en (hangend) te gebruiken als medicijn- of sleutelkastje, maar ook (liggend) om je bestek of pennen en potloden in op te ruimen. De robuuste en mooi gevormde Keisarinna kandelaar (een tijdloos ontwerp uit 1969) met als blikvanger de kenmerkende houten kralen. De Nuppu vazen en bloempotten in zwart of wit, gemaakt van keramiek en hout. En, waar ik natuurlijk als een blok voor ben gevallen ook al is het geen vogel… Pässi de ram. Deze houten ram belichaamt het Finse symbool voor doorzettingsvermogen en ziet er zowel stoer als aaibaar uit. What’s not to love?

Houten opberger om aan de muur te bevestigen.

Houten opberger voor pennen en potloden op groen bureau.

Houten kandelaars in wit en naturel voorzien van ronde kralen.

Vazen en bloempotten in wit of zwart keramiek met band van houten kralen.

Halfronde houten plankjes van het Finse Aarikka.

Houten accessoires voor in de keuken.

Kleine kandelaars van hout met een ronde spiegel om aan de muur te bevestigen.

Simpele sleutelhanger in houten opberg box aan de muur.

Sculptuur zijnde een ram gemaakt van naturel hout opgebouwd uit ronde vormen.

 

credit

1 t/m 9 Aarikka

1 Comment

  1. Wat een mooie producten zeg, die kastjes zijn mooi door eenvoud. Vind de spiegel met kaars ook heel mooi en sfeervol. En kan je niet anders dan gelijk geven wb de ram,…

Leave a reply...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.